Proje Yazımında İnce Noktalar
Erasmus+ 2014-2020 programı başvuruları genel anlamda tamamlanmış oldu. Bundan sonraki program ( 2021-2027) detayları yavaş yavaş belli olmaya başladı.
bu makale aşağıda adı gecen "projeler" özelinde olmakla birlikte daha adını bilmediğimiz bir çok "plan-proje-hibe-eylem-faaliyet vb" için genel geçerliliği olabilecek içeriktir.
AB Projeleri ( 2014-2020 Erasmus+)
Bölgesel Kalkınma Ajansları
MFİB Projeleri-Hibeleri
Çeşitli Bakanlık Projeleri
GSB Projeleri
Proje Yazmak: çok duyulan bir kavram haline geldi ve bunula birlikte bir çok terimde türedi zamanla; projeci, proje uzmanı vb.
Proje yazmak genel olarak halihazırda mevcut bir hibe programına uygun teklif hazırlayarak sunulması anlamına gelir.
Burada, proje yazımını bilgisayarın karşıssında klavye ile ya da masa da bir kalem kağıtla yapılan iş gibi algılamamak gerekir.
Proje yazımında , okumak, anlamak, kurgulamak, planlamak, fikir alışverişi, gözden geçirme ve bir çok faaliyetin olması gereklidir. Ancak o zaman yeterli bir "proje" yazılabilir
İnce Noktalar
1. EKİP-Proje yazarken tek başınıza olmamanız gerekir.
2. Sade anlaşılır bir dil kullanmak. Olabildiğince sade ve teklif çağrısı ile örtüşen bir dil ve anlatım olmalı.
3. projenizin ne olduğu, nasıl yapılacağı/uygulanacağı/faydalarının neler olacağı/ ile ilgili bilgilerin, formu doldurmaya başlamadan önce EKİBinizle birlikte üsütnde anlaşılan bir metin halde bulunması
4.Projenizin önemi sık sık ilgili bölümlerde kullanılmalı
5. Proje başvuru formunun değişik bölümlerini doldururken "hep aynı şeyleri mi tekrar ediyorum" kaygısına kapılırsanız doğru yoldasınızdır. ( AB Erasmus+ başvuruları için )
Kalkınma Ajansları başvuru formu daha kısıtlayıcı anlatıma sahip sorular içerir.
6. özet bölümünde olabildiğince net anlaşılır bilgilerle projenin ne içerdiği kimleri kapsadığı nasıl yürütüleceği anlatılmalıdır. hedef kitle önemli